Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pálya Tuning leírás

2010.12.31

 

Az S 51-es Simson motor "utcai" tuningjának közlése után most a versenyváltozat kialakításával foglalkozunk. A leirt átalakitás hatására a jármű elveszti alkalmasságát közúti használatra, sportcélokra viszont annál jobb lesz.


Az eredeti felömlo keresztmetszet megnövelése


Elöljáróban annyit, hogy az ismertetésre kerülo tuningra csak a motorszerelésben jártas emberek vállakozzanak. Aki végrehajtja ezt az átalakitást, számitson rá, hogy egy kicsit újra kell tanulni a motorozást: a motornak megszunik az a képessége, hogy csaknem alalpjáratról el lehet vele indulni, 7-8000-es fordulatszám alatt nem használható, efelett viszont igen keményen húz. Ebbol következoen a gép nem városi forgalomra való, hanem kizárólag versenyzésre. A szétszedés és a gondos tisztítások után hozzálátunk a forgattyúsház megmunkálásához. Motorunk négyfelömlos lesz, ezért a motorötvényben pótfelömloket kell kialakitani. Ezeket a rajzon satirozás jelöli, a gyári felömlok bovitését pedig kettos vonalkázás. A pótfelömlok a forgattyúsház tetejétol lefelé 15 miliméterrel kezdodjenek, eleinte kisebb, majd fokozatosan bovülo keresztmetszettel. A fokozatos kezdésre azért van szükség, nehogy a csatornák az öntvényfalon átszakadjanak a gyújtás, illetve a tengelykapcsoló felé. Az éleket az áramlási iránynak megfeleloen gondosan törjük le az ellenállás csökkentése érdekében. Ellenoriztessük a fotengely futását, szükség esetén centiroztassuk ki. A sonkákban lelo 20-as furatokat beragasztott parafadugókkal zárjuk le. Tekintettel a fokozott igénybevételre, SKF vagy FAG C4-es fotengelycsapágyat szereljünk be, természetesen elozoleg 100-150 fokra felmelegítve a házat. Módositásokra van szükség az eroátvitelen is. A megnövekedett forgatónyomaték csúszásmentes átvitele céljából a kuplungot meg kell erositeni, a legegyszerubben eggyel több fémtárcsa beszerelésével. Ha nem elég, akkor egy plussz muanyag tárcsa is szükséges. A kuplungkosarat abronccsal vesszük körül, nehogy szétnyiljon. Könnyitésül ki lehet furkálni az öntvényt, ügyelve az egyenletes furatosztásra (kiegyensúlyozás!). Ha a blokk háromsebességes volt, feltétlenül át kell alakitani négysebességesre. Ehhez egységcsomag több változatban kapható, a beszrelés házilag vagy muhelyben történhet. A "spéci" henger készitését, a gyújtás átalakitását és a kipufogóméretezést késobb közöljük.

A hengerpersely

A tervezett átalakításhoz az alumínium hengertestbol a hengerperselyt ki kell nyomni. Ennek érdekében melegítsük fel a hengert kb 200-250 fokra és 2 darab fatuskót feltámasztva megfelelo kiüto szerszámmal üssük ki a hüvelyt. Vigyázat, könnyen törik! A kevesebb tuningolási gyakorlattal rendelkezoknek ajánlom, hogy szerezzenek be egy rossz hengerperselyt. A külso átmérojébol esztergáljunk le 0,2 mm-t , így hidegen is ki-be rakható az alumínium hengertestbe. Ezen a kísérleti hengerperselyen képezzük ki a rajz szerinti csatornákat.Persze a rutinosabb tuning-muvészek" azonnal kezdhetik az igazi hüvelyen a munkálkodást. Fontos szempont, hogy a pótfelömlok irányát úgy alakítsuk ki, hogy a beáramló gáz kissé felfelé, kb. 30 fokos szög alatt csapódjon a hátsó hengerfal mentén a hengerfej felé. A gyári felömloket igazítsuk ki a rajz szerinti formára, de itt a felömlo felso éle csak kb. 5 fokot emelkedjen. A szívó- és a kipufogónyílás méreteit csak elonagyolni célszeru, mert azok a persely behelyezése után is jól hozzáférhetok. Ezután helyezzünk pontosan kiszabott rajzlapot a hüvely külso palástjára és ujjunkkal nyomkodjuk meg a csatornák környékét. A levett rajzlapon ott lesz a hengerhüvely kiterített palástja.


Az alumínium hengertest megmunkálása

Az elkészített sablont az alumínium hengertestbe helyezve átrajzoljuk a csatornák pontos helyét. Ez szolgál támpontul foként a felömlo csatornák pontos találkozásához a hüvely és az alumínium test között. Ennek értelmében marjuk ki a pótfelömloket a rajz és a sablon szerint. figyeljünk arra, hogy a csatorna át ne szakadjon, vagy a maró át ne ugorjon a szívócsatornába. A csatornákat a gázárámlás szempontjából ideális íven vezessük annak érdekében, hogy az áramló gáz lehetoleg a csatorna teljes keresztmetszetét kihasználja. A gyári felömlo bovítésénél is ügyeljünk arra, hogy kb. 3 mm megmaradjon tömíto-felfekvo felület céljára. A hengertalp megegyezik az elozo számunkban közölt motorházhenger csatlakozás rajzával. A pontos illeszkedések érdekében célszeru mindkét motorházfélre felpróbálni az átalakított alumínium hengertömböt és az esetleges eltéréseket, belógó éleket lemunkálni, összeilleszteni. Az átömlo csatornák elkészültével áttérhetünk a szívó- vagy beömlo csatorna kiképzésére. Ezt több lépcsoben tudjuk elvégezni. Furészeljük le tobol a szívócsövet, majd marjuk le tovább a bordákkal együtt a rajz szerint mindaddig, amíg összefüggo sík felületet nem kapunk. Erre a sík felületre fogjuk felhúzatni a rajz szerint kimunkált szívócsövet is magába foglaló közdarabot. A szívócso furatát ajánlatos csak 18 mm átmérore elonagyolni, mert felszerelt állapotban kell kimarni, összedolgozni a majdnem szögletes szívórés és a 23 mm átméroju szívócso közötti átmenetet. A közdarab felhúzatásához fúrjunk a rajz szerint 2 darab 12,5 mm átméroju furatot a bordákon át, amibe a keresztben menetes rudak kerülnek. Félreértések elkerülése érdekében elore kell bocsátani, hogy a tervezett MZ 125-ös porlasztó nem közvetlenül a közdarabon kiképzett 35 mm átméroju szívócsore kerül, hanem a várható rezonancia miatt gumicsovel fog csatlakozni a, szívócsohöz.


A hengerpersely visszaheIyezése, utómunkálatok

Amikor a hüvely és az alumínium hengertest megmunkálásával, lesorjázásával elkészültünk, ismét fel kell melegíteni a hengertestet,a hüvelyt pedig le kell huteni. Egy gyors mozdulattal helyére kell tenni a hengerhüvelyt úgy, hogy a csatornák jól illeszkedjenek. Az illeszkedési hibákat, belógó éleket, sarkokat, a pótfelömloknél lévo hengerszoknyát le kell munkálni. Az ilyen hibák felderítésére kiválóan alkalmas egy fogorvosi tükör. A hibák kijavítására melegen meghajlított tureszelok, apró fazonmarók, Bosch-köszöruk szükségesek. A szívó- és a kipufogónyílás kialakításához, az alumínium szívócsonk felbovítéséhez vastagabb, erosebb marószerszámot használhatunk. A kipufogócsonk felmarását fokozott óvatossággal végezzük. Természetesen célszeru lenne a kipufogó-csatorna keresztmetszetét jól megnövelni, de ennek határt szab a csonk falvastagsága. Tehát ügyeljünk a biztonságos falvastagság megtartására mert különben a csonk letörhet. Ennek kivédése érdekében a kipufogócsonk tövét célszeru megerosíteni, körülhegeszteni.A csatornák finomítása után a hengerperselyt - állapotától függetlenül - meg kell fúrni. A henger és a dugattyú közötti illesztési hézag a bejáratási türelemtol függoen 0,03-0,04 mm legyen (gyári dugattyúval). A hengerfúrás után a csatornák éleit kb. R= 1-re kerekítsük le a dugattyú szoknyájának beakadása, illetve a gyurutörés elkerülése érdekében. A dugattyúgyuruk felso éleit a felszerelés elott szintén csiszoljuk le. A dugattyú szoknyáját nem célszeru lerövidíteni, mert a rövid dugattyú igen hajlamos bólogatásra, csörgésre. A porlasztóról, a hengerfejrol, a kipufogórendszerrol és a gyújtásról szóló tudnivalókat a folytatásban közöljük.

Motorunkhoz az MZ 125-ös porlasztóját használjuk, ami gumicsovel csatlakozik az alumínium közdarab 35 mm átméroju szívócsonkjához. A örvénylésmentes gázáramlás érdekében a porlasztó nyakába a gyári szívócsonek megfelelo, 29 x 22 x 20 mm méretu olajálló gumicsövet, vagy textil-bakelitbol kiesztergált betétet kell behelyezni. Amennyiben a szívócso hosszának változtatásával akarjuk megkeresni az ideális fordulatszám-tartományt, akkor ilyen betétbol különbözo hosszúságúakat célszeru készíteni a kísérletezéshez. A porlasztót az alumínium közdarab 35 mm átméroju csonkjával összeköto gumicsövet mindkét végén AWAB bilinccsel kell rögzíteni. A porlasztó alátámasztására olajálló gumipogácsát használjunk. A porlasztó beállítását minden esetben nagyobb fúvókával kezdjük (p1. 95-ös) és a motor némi járatása után próbálkozzunk csak kisebbel. A fúvóka méretét addig csökkentsük, amíg a motor járása a felso tartományban ki nem tisztul. Közben fokozottan ügyeljünk arra, hogy a dugattyú még véletlenül se szoruljon meg. Üzemanyagként 1:20 olajbenzin keveréket kell használni. Olajból mindenképpen jó minoségu nyugati kétütemu olajat, benzinbol 98-as oktánszámút keverjünk össze.A versenykipufogó méretezett rajza. Közútra nem használható!


A hengerfejbol kb. 1-1,5 mm-t esztergáljunk le, majd utána kell igazítani a dugattyútetot követo rádiuszt is. A dugattyúeteto és a hengerfej között felso holt-pontban kb. 1 mm hézag maradjon. Ezt egy darabka gyantás forrasztóónnal tudjuk ellenorizni az óndarab összenyomódása által. Mivel motorunk üzemi fordulatszáma kb., 10 000 fordulat/perc körül lesz, a gyári lendkerékmágnestol meg kell szabadulni. Amennyiben pályagépként fogjuk használni a motort, a dolog egyszerubb, mert nincs szükség világításra. Ebben az esetben akkumulátoros gyújtást alakíthatunk ki. Egy lendkerékmágnes agyrészének felhasználásával, esetleg dupla megszakítórugóval állítsunk össze hagyományos akkumulátoros gyújtást. A megszakító csúszó felületének fokozott igénybevétele miatt a keno filcet itassuk át ,,Fimol"-lal. A megemelt surítésnek megfeleloen az ideális elogyújtás mértékét kísérletezéssel kb. 1,2-1,5 mm-re állítsuk be.
Módosított henger, a szívócsonk rögzítésére szolgáló csappal.Abban az esetben, ha mégis szeretnénk sötétben is használni motorunkat, tehát világításra is szükségünk van, némi átalakítással a Babetta elektromos berendezését is felhasználhatjuk. A Babetta gyújtásáról megoszlanak a vélemények, mind a megbízhatóság, mind a fordulatszámturés tekintetében. Saját kialakítású enduro motoromon a világítást, az akku töltést és a gyújtást is (10 000 körüli fordulatszámon) ez a rendszer szolgáltatja. A kétütemu motor kipufogórendszere az égéstér gyors kiürítését szolgálja, de meg kell akadályoznia, hogy a felömlo friss gázok a hengert elhagyják. A gyors kiürítést a kipufogódob diffúzorra segíti elo, a friss gázok visszatartását pedig a konfúzorról visszaverodo nyomáshullám végzi. A reflexhullámok fenntartása érdekében a diffúzor és a konfúzor közé hengeres szakaszt ajánlatos behelyezni. Kipufogónak 32 mm átméroju csövet használjunk, ez rugós rögzítéssel éppen felcsúszik a Simson megreszelt kipufogócsonkjára. A cso hajlításakor, vagy darabokból történo összehegesztésekor ügyeljünk arra, hogy a kb. 500 m/s sebességgel kiáramló kipufogógázokat ne akadályozza. A kipufogócsövet a tengely vonalában mérve kb., 180 mm hosszúságúra alakítsuk ki, és hegesztéssel rögzítsük a kipufogódobhoz. Most hegesszük fel a csore a rögzíto rugók beakasztására szolgáló füleket is. Az ábrán egy kikísérletezett, ideális kipufogórendszer látható, ami kb. 10000 fordulat/perc tartományban segít leadni motorunknak a maximális teljesítményt.
Tuningolnicsak megfelelokörülmények között érdemes. Akinek valami hiányzik, inkább forduljon szakmuhelyhez!Hangtompításra a kb. 55 mm átméroju, 180 mm hosszúságú filter szolgál. A végcso borított részét surun fúrjuk át 4 mm átméroju fúróval, majd a felszerelt filtert tömjük meg "isolit-gyapottal" és zárjuk le fedolemezzel A fedolemez bontható legyen, mert az isolit-gyapotot elkormozódás esetén cserélni kell.

Járatás-beszabályozás-kiértékelés


A gyári versenymotorok általában nem igényelnek hosszabb bejáratást. Mi ennek ellenére javasoljuk, hogy a versenycélra átalakított Simsont türelemmel járassák be, mielőtt a startvonalra tolják.

Bejáratásra kész állapotban a mestermunkaA bejáratáshoz Agip 2 t, vagy Castrol Super Tt, esetleg R 51 G típusú olaj és szuper benzin 1: 20 arányú keverékét használjuk. A motort eloször alacsony hoértéku (225-ös) gyertyával 2-3 órán keresztül ajánlatos helyben elojáratni. Az elso kilométereket huvös idoben, kevesebb terheléssel, változó fordulatszámon (7-10000/min) tegyük meg. llyenkor 240-260-as hoértéku gyújtógyertyát használjunk. 50-100 km után már próbálkozhatunk rövid kiforgatásokkal (maximum 8-11000 ford/perc) közben figyeljük motorunk benzinigényét, melyet a gyertya színébol láthatunk. Szükség esetén állítsunk a porlasztón, ha kell cseréljünk fúvókákat. Nagyon ügyeljünk arra, hogy kello mennyiségu üzemanyagot juttassunk a hengerbe, mert az biztosítja a hutés egy részét és a kenés teljes egészét. A gyakorlat azt bizonyítja, hogy 90-100-as fofúvóka látja el legjobban ezt a feladatot.


Teljes gázzal 4. sebességben, 75 kg-os tesztpilótával.Az általunk készített példány bejáratása alatt a porlasztón módosítást kellett végrehajtani. Az úszóház szuszogó nyílása eredetileg a henger felé eső oldalon van. Mivel a porlasztót a csatlakoztatás érdekében meg kellett dönteni, a benzinszint a henger felé eső oldalon megemelkedett és a nyíláson kifolyt az üzemanyag. Ezért ezt a nyílást bedugóztuk és új szuszogót fúrtunk egy magasabb pontra, az alapjárati állítócsavar alá. A döntött porlasztó miatt ajánlatos minden leálláskor elzárni a benzincsapot, nehogy benzin folyhasson a forgattyúsházba, ha esetleg felakad az úszótű. Mivel gépünk nem sorozatban gyártott versenymotor, hanem egyedi darab, célszerű ellenőrizni, hogyan viselkedett, milyen mértékben kopott, járódott be a próbaút során. Ennek érdekében vegyük le a hengert és vessük alapos vizsgálat alá. Valószínű, hogy sok érdekes dolgot figyelhetünk meg az elő- járatott henger palástján, illetve a dugattyún. Kísérleteink ugyanis bizonyították, hogy a 4 felömlős hengertestnek a hüvelyre gyakorolt összeszorító hatása a sok üreg miatt a csatornák környékén lecsökken. Ebből következik, hogy a hengerpersely alsó része a melegedés hatására kevésbé tágul, mint a felső rész, így a dugattyú az alsó holtpont környékén szorosabban jár a hengerben, vagyis a megragadás veszélye itt nagyobb. Gyakran tapasztaltuk, hogy a hengerpersely szoknyája a bólintás irányában összemegy. Ez a hiba a hengerpalást alsó részének a túlzott kifényesedésérol ismerheto fel, de furatmérő muszerrel ellenőrizhető is. Ilyen esetben a deformált felületet célszerű finom polirpapirral, keresztirányú kézi csiszolással kissé utánmunkálni. Ekkor ellenorizzük a dugattyú futását is, mert az esetleges derékszögelési hibát még korrigálni lehet. Összeszerelés előtt ne feledkezzünk meg az alkatrészek tisztára mosásáról és a felfekvő felületek megtisztításáról. Egyúttal elvégezhetjük az első olajcserét is. Az ajánlott váltóolaj minosége: CL 60, vagy SAE 80 hajtómű olaj vagy Agip Rotra. Töltési mennyiség 4 dl, kizárólag a nívó csavarig. Általános hiba, hogy forgós motorunk mindent szétráz, leráz. Ezért ahol lehet, a csavarokat, anyákat biztosítsuk sasszeggel, dróttal, szigeteloszalaggal.A tesztelés során kiderült, hogy a motor a 11-12 ezret, terhelés közben is kiforogjaHa mindezzel elkészültünk, következhet a motorunk újbóli életrekeltése. Nagyon fontos, hogy csak jól előmelegített motorral induljunk el, és ha sikerült mindent jól beállítani próbálkozhatunk a teljes terheléssel is. Ilyenkor motorunk 8-12000/min között forogjon, mert csak ebben a fordulatszám-tartományban tudjuk eredményesen használni. Ilyenkor viszont a motor üzemének megfelelően magasabb, akár 300 feletti hoértékű gyújtógyertyát ajánlatos becsavarni. Ennyi jótanács után következzék a bizonyítás, a motor próbája. A futópróbákat, illetve a méréseket 18-20 C fok homérsékleten, sík úton, szélcsendben, 1,8 bar elso, illetve 2,2 bar hátsó guminyomással, tankra hajolva, áramvonalidom nélkül végeztük. A tesztpilóta súlya 74 kg volt. A motor műszerei: VDO típusú sebességről és VDO elektronikus fordulatszámmérő. A leírtakból kiderül, hogy motorunk nem túrázásra, netán városi közlekedésre való, és nem fog sok ezer kilométert menni nagyjavítás nélkül. De nem is ez volt a célunk hanem az, hogy sportcélokra alkalmas, gyors motor elkészitésérol, annak próbáiról számoljunk be olvasóinknak. Reméljük, hogy sokan fognak hozzá e gyönyörű munkához! Ígérjük, hogy a motor elkészítőjének és használójának lenyűgöző élményben lesz része. 

Sebesség
km/h

Sebességi
fokozat

Fordulatszám
1/min

Idõ
s

Gyorsulás álló helyzetbõl

0-60

I-II

10 500

7

Gyorsulás álló helyzetbõl

0-80

I-II-III

11 200

13

Gyorsulás

40-90

II-III-IV

10 300

14

Végsebesség

103

IV

11 500

 A fenti eredményeket a kísérleti motor a következõ áttételekkel teljesítette:

Primer áttétel

z =

20:65

I. sebesség

z =

10:44

II. sebesség

z =

16:39

III. sebesség

z =

19:36

IV. sebesség

z =

22:34

Lánckerékáttétel

z =

14:34

Forrás: http://www.simson-tuning.eoldal.hu/

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

dicyclomine bentyl 10mg

(Stevenatmox, 2019.12.04 08:11)

Go to trusted drugstore [url=http://alldrugsnorx.com]AllDrugsNoRx.com[/url]
> FDA approved
> Best Prices
> Satisfaction Guarantee
> Complete Anonymity
> Fast Delivery
> Best Customer Support
Welcome!!!
cheap bentyl 10mg information literacy course - barium coats the esophagus, stomach, and small intestine so the radiologist and a health care provider can see the shape of these organs more clearly on x-rays.
bentyl drug class - druginformer identified side effects euphoric mood.
bentyl 20 mg ndcdee - some gauchely pirfenex price of the more common are painful diabetic neuropathy, postherpetic neuralgia, or post-stroke pain.

WONDERFUL PORN SITES.

(Julianvella, 2019.12.01 18:02)

Hello, look at these sites and you will be satisfied.
http://sambadur.net/
http://schpiliwili.xyz/
http://adulthome.love/
http://murzilka.top/
http://orgazmus.top/
http://pornostars.xyz/
http://pornoarchive.xyz/
http://housegirls.org/
http://centralsiteweb.com/
http://zhenshen.top/
http://sexsputnic.top/
http://vulgargirls.top/
http://bestgirls.website/
http://prettywhores.info/
http://youngplus.art/
http://womensworld.pro/
http://femalebeauty.site/
http://charminggirls.pro/

Michaelwen

(Michaelwen, 2019.11.28 09:50)

Александр Пушкин родился в Москве 6 июня 1799 г. Он рос вместе со старшей сестрой и младшим братом. Подробнее в [url=https://qwerty987.ru]яндексе[/url].

Maid company manhattan

(KennethErrop, 2019.11.25 20:37)

Cleansing cottages or homes is a popular service amongst owners of lodge. Keeping their sanitation is commonly quite problematic and challenging, because it is a large location of the properties and the surrounding area, there are lots of bathrooms as well as spaces for numerous objectives. Self-care for a lodge can be rather tough, because the procedure requires the schedule of very different family chemicals, tools as well as takes a great deal of time.

QUICKLY As Well As EFFECTIVELY
We aim not to waste time, however at the same time do not rush to the hinderance of the outcome. Our group contains experts of the highest level in all areas.

HONEST PRICES WITHOUT COVERT SUPPLEMENTS

Our prices are fixed and depend just on the area. We guarantee the safety of the rate as much as a cent.

TIME PLAYS ROLE

We value the moment and also know a lot about the advantages. We agree on the phone and also come quickly to clean.

Firms currently have all the necessary cleansing equipment, cleaning products of European quality and experienced staff that can conveniently deal with even the most tough spots. Prior to becoming part of a contract, the manager and also the customer figure out the entire package of services, whether it is just general or comprehensive cleaning, whether added home window cleaning or upholstered furnishings is required. Leave a request, and also our supervisor will address inquiries, trigger you on a set of services and compute the cost of cleaning totally free. We welcome you to coordinate.

In home cleaning services - ideal
[url=https://maidsmanhattan.club/molly-maid/]Molly maid[/url]
- it's simple, handy as well as cost effective with our business.
Trust the hygiene innovators to property cleansing Brooklyn! Our team utilize expert soaps as well as technological equipment of worldwide makers in our job as well as perform an outstanding task with cleansing of any intricacy.

[url=https://maidsmanhattan.club/][size=8]Housekeeping novel new-york[/size][/url]

Teamwork along with the firm is actually the backer of an exquisite, lucrative as well as reliable cleaning of expert home cleansing and also surrounding regions. Currently, house cleaning services coming from our provider are actually made use of in New Shirt. Cherish and also you the true advantages and also useful advantages of our organisation proposal.

By authorizing a long-lasting service agreement with our team, you are going to have the capacity to abandon the necessity to preserve a big personnel of technological workers, which, in turn, will certainly improve prices. The expense of the complicated, daily, overall house cleansing of Staten Island, executed through our workers, will definitely regularly be lower than the expense of earnings for cleansers, the purchase of cleansing items and also equipment.

[size=6]Commercial housekeeping services manhattan[/size]

Leave a request on the site, indicate your title or even provider label, get in touch with phone number and time of desired cleaning, leave your wants and criteria in a notification to the manager if required, then our specialist is going to call you in the quickest time and also define the time, opportunity and workplace!

there

(RobertSab, 2019.11.24 02:39)

interesting article

https://www.usacarry.com/forums/redirect-to/?redirect=http://ddene.ar.read-books.org
https://www.tacomaworld.com/out/?url=http://paloma.ar.access.ly
https://www.google.co.za/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&docid=oB5CNgpooShIaM&tbnid=3LjIv9WSaO2oeM:&ved=0CAMQjhw&url=http://bert.ar.zapto.org
http://www.google.ca/url?sa=t&rct=j&q=%E9%9D%9E%E8%AF%9A%E5%8B%BF%E6%89%B0+%E6%B1%9F%E8%8B%8F%E5%8D%AB%E8%A7%86&source=web&cd=1&ved=0CGkQFjAA&url=http://jolee.ar.zapto.org
http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=172&ved=0CCMQFjABOKoB&url=http://raina.ar.zapto.org
https://www.bigbigforums.com/redirect-to/?redirect=http://zoe.ar.zapto.org
https://www.ecodibergamo.it/newsletter/interstitial/?url=http://elset.ar.zapto.org

флокулянт для обезвоживания осадка

(NathanBooke, 2019.11.22 12:14)

В нашей фирме для вас естьв продажу(услуги) КОЛОДЦЫ , Резервуары — отстойники, Фрезерные мешалки, Ленточный фильтр-пресс, Линейные колодцы, Ершовая загрузка, Флотационные системы (Флотаторы), ОДЪЕМНЫЕ УСТРОЙСТВА И МЕТАЛЛОКОНСТРУКЦИИ Шнековые дозаторы, ВОДООЧИСТНОЕ ОБОРУДОВАНИЕ Гидроэлеватор, ПОДЪЕМНЫЕ УСТРОЙСТВА И МЕТАЛЛОКОНСТРУКЦИИ Модульные здания, ОЧИСТКА ЛИВНЕВЫХ СТОЧНЫХ ВОД Пескоуловитель, НАСОСНОЕ И КОМПРЕССОРНОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (Грунфос, КСБ, Вило, КИТ, Взлёт, ТВП) Ротационно-поршневые насосы, ВОДОПОДГОТОВКУ Промышленные установки обратного осмоса, а также все для автомойки Очистное сооружение для моек легкового транспорта.

У нас вы найдете Обратноосмотические системы очистки воды, а также Коллектора, мы можем произвести Обустройство скважин под ключ. Бурение артезианских скважин, Инженерные изыскания, Обслуживание систем водоснабжения.

У нас диагностирует скважины, производит Водоочистка для колодцев.


фильтр пресс для обезвоживания осадка [url=https://dehydrator.tech] методы обезвоживания осадка[/url]

обезвоживания осадков

(NathanBooke, 2019.11.21 14:55)

В Сервисе вы можете купить ОБЕЗВОЖИВАТЕЛИ ОСАДКА И УТИЛИЗАЦИЯ, Емкости пожарные, топливные, химические, для пищевой промышленности, для питьевой воды, для кислот и т.д., Мешалки складные под еврокуб, Декантерные центрифуги, Смотровые колодцы, Листовая загрузка, ВОДООЧИСТНОЕ ОБОРУДОВАНИЕ, ОДЪЕМНЫЕ УСТРОЙСТВА И МЕТАЛЛОКОНСТРУКЦИИ Шнеки из конструкционной и нержавеющей стали, ВОДООЧИСТНОЕ ОБОРУДОВАНИЕ Комплексы реагентного хозяйства (КРХ), ПОДЪЕМНЫЕ УСТРОЙСТВА И МЕТАЛЛОКОНСТРУКЦИИ Нестандартные металлоконструкции, ОЧИСТКА ЛИВНЕВЫХ СТОЧНЫХ ВОД Сорбционные фильтры, НАСОСНОЕ И КОМПРЕССОРНОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (Грунфос, КСБ, Вило, КИТ, Взлёт, ТВП) Винтовые насосы, ВОДОПОДГОТОВКУ Озонаторы и хлотаторы, а также все для автомойки Автомойки на базе флотации.

У нас вы найдете Водопровод для ЛОС, а также Смотровые колодцы, мы можем произвести Строительство кессона. Бурение неглубоких скважин, Геологическое изучение недр, Монтаж водоснабжения.

У нас диагностирует скважины, производит Насосы для канализации в частном доме.


обезвоживание осадков установки [url=https://dehydrator.tech] обезвоживание обработка осадка[/url]

Интернет и IP телефония в Крыму

(minaousaL, 2019.11.18 10:07)

[url=https://ecrimea.net/voip]Офисные АТС[/url] и [url=https://ecrimea.net/voip]IP телефония[/url] в Крыму.
Компания [url=https://tritel.net.ru]Tritel[/url], участник [url=https://zcosc.ru]Ассоциации Кабельных Операторов Связи Крыма[/url], предоставляет услуги безлимитного доступа к сети [url=https://tritel.net.ru/internet]Интернет[/url] для жителей Симферополя с возможностью подключения к сети на скорости 100Мбит/с.
[url=https://tritel.net.ru]Подключить интернет[/url] в Симферополе. Бесплатное [url=https://tritel.net.ru/ktv]кабельное телевидение[/url] в Симферополе. услуги [url=https://tritel.net.ru]безлимитного интернета[/url] всего за 360 рублей. У нас Вы можете [url=https://tritel.net.ru]подключить интернет[/url] всего за сутки.
Telco - [url=https://ecrimea.net/voip]Телефония в Крыму[/url].

best casino internet

(Malcolmlon, 2019.11.12 07:46)

online casino slots no downloads <a href="http://neoonlinecasino.com/">pokies games australia</a> [url=http://neoonlinecasino.com/]live baccarat game[/url] play online casino singapore

Восстановление дебита скважин Железногорск (Курская область)

(Frankstefs, 2019.11.05 14:50)

Эта специализированная компания Ограниченная ответственность АЛСУК Ивантеевка проводит новейшим методом видеодиагностикутехнических систем, сетей хоз. бытовых, сетей хоз. бытовых, водостоков, канализации, водопроводов и т. д.
Видео/телеинспекция всех труб происходит специальной камерой, которая проходит по трубе и дает изображение на монитор и вместе с тем проводится видеозапись трубопровода.
Подобная диагностика дает возможность определить эксплуатационное качество стенок и стыков труб, области нахождения свищей, изъянов и других повреждений, обнаружить засоры и посторонние предметы, несанкционированные врезки и прочие. Видеоинспекция также может быть использована и в случае приёма труб в результате строительства, ремонтных работ.
Наибольшим плюсом устройства телеинспекции считается её мобильность, легкость доступа к трубопроводу, а ещё возможность получать изображение рассмотреть изнутри часть труб путем видео изображения.

Наша холдинг ГК АЛАДВ Новочеркасск
функционирует на объектах как частных так и муниципальных предприятиях.

Гидродинамическая очистка скважин : [url=https://yarovod.ru]Гидродинамическая очистка скважин[/url]

локальные очистные сооружения для частного

(Richardspoor, 2019.11.04 08:10)

В компании обслуживает скважины, производит Ремонт систем водоснабжения.

В компании имеется к продаже МЕШАЛКИ, Резервуары и емкости прямоугольные, Турбинные мешалки, Мешочные фильтры, Водоприемный колодец, Дренажный блок инфильтрационный (БИЗ), Фильтры напорные и самотечные (ФОВ, ФИП, ФСУ), ОДЪЕМНЫЕ УСТРОЙСТВА И МЕТАЛЛОКОНСТРУКЦИИ Шнеки для зерна и пищевой промышленности, ВОДООЧИСТНОЕ ОБОРУДОВАНИЕ Канализационные насосные станции (КНС), ПОДЪЕМНЫЕ УСТРОЙСТВА И МЕТАЛЛОКОНСТРУКЦИИ Ленточный конвейер, ОЧИСТКА ЛИВНЕВЫХ СТОЧНЫХ ВОД Жироуловители, НАСОСНОЕ И КОМПРЕССОРНОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (Грунфос, КСБ, Вило, КИТ, Взлёт, ТВП) Компрессор роторно-пластинчатый, ВОДОПОДГОТОВКУ Сорбционная фильтрация, а также все для автомойки Автомойки на базе песчанно-гравийной фильтрации.

У нас вы найдете ЛОС, а также Смотровые колодцы, мы можем произвести Подбор оборудования для обустройства скважины. Бурение скважин на воду, Поиск полезных ископаемых, Монтаж водоснабжения.

Устранение засоров скважин - [url=https://cpdisa.ru ] Обслуживание скважин[/url]

Воспитательная работа

(Sashaiva, 2019.11.03 16:17)

Приветствую Вас друзья!
Меня зовут Саша

Я еще не вовсем разобрался, а меня уже спрашивают. <a href="https://www.litsej-iriny.ru/" >https://www.litsej-iriny.ru/</a>

презентации

[url=https://www.litsej-iriny.ru/]https://www.litsej-iriny.ru/[/url]


От всей души Вам всех благ!

Про совместимость УКП-66 с разными домофонами

(DarioRulse, 2019.11.02 01:39)


Добрый день! Увидела у вас на сайте внутреннюю аудио панель без трубки, высылаю вам фото вызывной панели на подъезде. Подойдёт ли нам ваша панель?

Casino Booi - платит онлайн казино или нет?

(Mironduh, 2019.10.30 02:30)

Может кто уже депозитил в новое Буи casino?
Я просто постоянно натыкаюсь на крутые отзывы и рекомендации в обзорах этого казино и все хочу сделать депозит, но не знаю, будут ли выплачивать по настоящему?

Примеры отзывов
http://iec61850ru.ru/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=529
http://clubkonak.nl/forum/suggestion-box/73#77
http://ppdd.eu/FluxBB/viewtopic.php?pid=115631#p115631
http://foromatias.riddle.com.ar/foro/viewtopic.php?pid=23201#p23201
http://koninrestart.pl/member.php?action=profile&uid=15391
http://www.cccpknox.com/index.php/forum/language-specific/24473
http://u37399.netangels.ru/about/forum/user/75363/
https://forum.vse-sama.ru/member.php?u=121394
https://intrarent.ru/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=13491
https://diselcentr.ru/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=101


Если уже пополняли счет и получили деньги назад - отпишите в лс или здесь, спасибо!

online gambling neteller

(Matthwwszep, 2019.10.29 22:40)

[url=http://neoonlinecasino.com/]slots[/url]

[url=http://casinoflashexx.com/]slotomania slot machines[/url]

<a href="http://auplaycasino.com/">casino</a>

Интересное предложение

(Dames mEt, 2019.10.26 15:45)

У кого приобрести себе красивые [url=https://stairsprom.ru]ограждения для лестниц[/url] в вашу квартиру

http://whatsappbot.flyland.ru/

(Anthonrelay, 2019.10.24 13:00)

http://trezvyvoditel.flyland.ru/ трезвый водитель

online casino that accepts green dot visa

(TimothysBup, 2019.10.23 16:51)

[url=http://auplaycasino.com/]online casino[/url]

<a href="http://auplaycasino.com/">pokies online</a>

[url=http://belgspeelcasino.com/]online kansspelen[/url]

учеба 1с бухгалтерия екатеринбург

(TLink13abnondica, 2019.10.22 19:03)

Все операции по оптовой торговле учитываются в разрезе договоров с покупателями и поставщиками. [url=http://best-script-shop.ru/user/Tlink_2chierrabe/]1с зарплата и кадры екатеринбург[/url] Услуги оказываются только при действующей подписке ИТС Подробнее Проверить подписку. [url=http://newfilmpro.net/user/Tlink_1rhinfub/]компании екатеринбурга по 1с[/url] Счет затрат НУ . [url=http://futsal.az/user/Tlink_2zinteva/]разработка сайта 1с битрикс екатеринбург[/url] Это позволяет оперативно получать, например, новые бланки форм отчетности и другие обновления. [url=http://laaz.co.il/users/tlink3bontatt]екатеринбург программа 1с бухгалтерия[/url] Посмотрите разверните группу Регистр накопления Партии товаров на складах бухгалтерский учет . [url=http://vidoka.ru/user/Tlink_2Reetssync/]эрикос 1с в екатеринбурге[/url] Партия формируется автоматически при оприходовании МПЗ. [url=http://stroyza.ru/user/Tlink_3Quiself/]партнер 1с екатеринбург[/url] Усовершенствованы механизмы работы документа начисления зарплаты. [url=http://miscreated.club/user/Tlink_1naptusy/]рейтинг франчайзи 1с екатеринбург[/url] Компания Best Hard предоставляет весь спектр услуг по сопровождению и консультированию программных продуктов 1С. [url=http://granitnyj-klyuch.kiev.ua/user/Tlink_3fraumeFum/]телефон 1с екатеринбург[/url] Для этого пригодится программа stunnel, которая может принять подключение на локальном порту и передать его на почтовый сервер по шифрованному каналу. [url=http://oksna.by/index.php?subaction=userinfo&user=Tlink_2Cronnenna]курсы 1с зарплата екатеринбург[/url] руководство пользователя. [url=http://cameras.ge/user/Tlink_1Swemips/]купить 1с 8 в екатеринбурге[/url] 0 , а также лицензию на использование сервера 1С Предприятия 8. [url=http://ekshoping.ru/user/Tlink_3RARYOVALO/]курсы 1с 8 торговля и склад в екатеринбурге[/url] Все операции отражаются не только в бухгалтерском, но и в налоговом учете. [url=http://zasvety.net/user/Tlink_1ExorProps/]1с склад екатеринбург[/url] Справочник Причины списания ОС - предназначен для хранения списка причин списания объектов основных средств. [url=http://nuchupyra.kh.ua/user/Tlink_1imipalm/]1с зуп обучение екатеринбург[/url] 0 нам доступна в данном случае это версия 3. [url=http://youthhealth.cn/home.php?mod=space&uid=22303]учебные центры в екатеринбурге по 1с[/url] 6 типовой конфигурации Управление холдингом . [url=http://voloshynivka.org.ua/user/Tlink_2grirway/]работа в 1с екатеринбурге[/url] Хотя отдельные мелочи и коротенькие примеры кода в том же руководстве разработчика есть. [url=http://xn----7sbajan9adflzbpk.xn--p1ai/user/Tlink_1Oxyptor/]гк прайм 1с екатеринбург[/url] администрирования и работы в сервисе. [url=http://backpainbutovo.ru/user/Tlink_3dyefReofs/]курсы 1с документооборот в екатеринбурге[/url] 07 Вышла новая версия 2. [url=http://www.itshecto.com/home.php?mod=space&uid=47902]программист 1с без опыта вакансии екатеринбург[/url]

услуги по регистрации ооо

(Quiext, 2019.10.18 17:24)

Наша знаменитая компания может предложить малому и крупному бизнесу, а также частным гражданам комплексное решение любых проблем - от регистрации и ликвидации производственной компании до юридической помощи на всех рубежах её движения. Специалисты нашей фирмы ценят любого посетителя, пришедшего к нам.

Спецификой деятельностипредставленной производственной компании по праву является формирование долгосрочных связей со всеми нашими клиентами, основанных на основных принципах личного подхода к всякому клиенту и сохранение конфиденциальности данных.

Наши сотрудники имеют высшее адвокатское и финансовое образование, немалым практическим профессиональным опытом в сфере осуществляемых нашими специалистами услуг. Главным правилом в нашей команде считается то, что, работая с нынешней компанией, вы приобретаете фактический исход, основанный на наших познаниях и многолетнем опыте. [url=https://nur63.ru]оценка ущерба автомобиля[/url]
Мы специализируемся на процедуре регистрации и реорганизации юридических граждан и частных предпринимателей, бухгалтерских работах для малого и среднего предпринимательства, полном адвокатском обслуживании юридических лиц. Дополнительно выполняем провождение сделок,регистрация прав на нежилые помещения,признание сделки недействительной,отмена заочных решений,регистрация ип,налоговые переплаты,юридическая экспертиза,реистрация товарных знаков,разрешение споров в отношении интеллектуальной собственности,расторжение брака,споры о детях,защита прав потребителей в Самаре.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Következő »